Dringende medische hulp

Voor dringende medische hulp in het weekend 02 461 35 05

Als uw eigen huisarts er niet is, is er een wachtdoende arts voor u beschikbaar op bovenstaand nummer, en dit enkel voor dringende problemen. Het nummer is bereikbaar van zaterdagmorgen om 8 uur tot maandagmorgen om 8 uur.

De wachtdienst dient niet voor verlenging van voorschriften voor chronische medicatie. Ook voor niet dringende problemen wacht u tot uw eigen huisarts terug ter beschikking is. Deze heeft immers het beste zicht op uw volledig dossier. De huisarts van wacht heeft geen toegang tot uw dossier, en kan u dus ook geen informatie geven in verband met resultaten van uitgevoerde onderzoeken. De wachtlijst voor het lopende semester vindt u hier.

De huisarts van wacht ontvangt u bij voorkeur in zijn of haar kabinet. Enkel voor personen die zich niet kunnen verplaatsen komt hij of zij op huisbezoek wanneer de patiënt in Wemmel woont.

Voor dringende huisbezoeken buiten Wemmel kan u een beroep doen op de huisartsenwachtpost in Merchtem (voor inwoners van Relegem, Hamme, Meise, Grimbergen,...) of op de wachtdienst van de Brusselse huisartsen. De huisarts van wacht brengt na het weekend uw huisarts op de hoogte van uw probleem en de ingestelde behandeling.

BEL 112 BIJ EEN LEVENSBEDREIGENDE SITUATIE !

Voor dringende medische hulp tijdens de week na 19 uur

Van maandag tem vrijdag vanaf 19u tot 8u de volgende morgen: bel eerst uw eigen huisarts op. Bij afwezigheid verneemt u via het antwoordapparaat welke arts instaat voor de dringende hulpverlening.